Kékvas
Kékvas - pizza sütőforma
- átmérő: 26 cm
- átmérő: 32 cm
- átmérő: 45 cm
Kérem, olvassa el és kövesse az alábbi használati utasításokat!
Ahhoz, hogy a legjobb állapotban használhassa pizzatányérjainkat, érdemes betartani tanácsainkat.
A pizzatányérok kékvasból készülnek, mely anyag korrodálódhat, mivel nem rozsdamentes. Ez az anyag nem tud túlhevülni azokban a sütőtípusokban, melyeket a gasztronómiai cégek használnak. Kis mértékben deformálódhatnak sütés közben, de kihűléskor visszanyerik alakjukat. Mindemellett óvakodni kell a hirtelen kihűtéstől, vagy az állandó túlhevítéstől, mert ez idővel visszafordíthatatlan deformációt okozhat.
Az általunk forgalmazott pizzatányérok be vannak vonva egy vékony korrózió gátló anyaggal, mely a forgalmazás alatti tárolás idején védi az árut a korrodálódás ellen. Ha a tányérokat nem használják azonnal, óvni kell bárminemű nedvesség ellen. Ha bármely okból elkezd rozsdásodni, nem lehet többé tökéletesen letisztítani, vagy helyrehozni.
Első használat előtt:
Első használat előtt el kell távolítani ezt a korrózió gátló réteget, sima forró vizes lemosással, bárminemű mosó vagy súroló anyag használata nélkül. Ezután óvatosan le kell szárítani a tányérokat pl. konyhai papírtörlő segítségével.
Ezután a pizzatányérok készen állnak a használatra.
Mindennapos használat esetén:
Minden használat után le kell tisztítani, és le kell szárogatni a tányérokat, majd kívül belül be kell kenni vékonyan étkezési olajjal. Ezt használat előtt is meg kell tenni.
A tányérokat száraz helyen kell tárolni.
Védeni kell a felületüket a lehetséges sérülésektől. Ne használjon fém kaparó vagy vágóeszközöket a felületen, mert a mély vágások, sérülések elindíthatják a rozsdásodási folyamatot.
A pizzatányérokat tilos mosogatógépben mosni!
Használói tanács:
A pizzatálakat először "ki kell égetni". Ez sóval történik magas hőfokon.
Majd használat után a tálakat vagy szalonnával kell " kitörölni" vagy olajjal kikenni.