Kefe
Az élelmiszeripari kefék a sütőipari munkafolyamatokban többször szerepet kapnak. Nedves és száraz használatra, vizezésre, kenésre, de takarításra, liszt lesöprésére, kemence kitisztítására is használható keféket találnak kínálatunkban.
Keféink alapanyaga főleg fa kefetestbe kerül.
Állati szőrök (lószőr, disznósörte), növényi anyagok (rost, gyökér) réz vagy műanyag szálak használatosak.
Műanyag keféink a mai elvárásoknak megfelelő, élelmiszerbiztos anyagokból készülnek.
Az alapanyagokról:
A kínai disznósörte ritkábban szövött, puha. Kenyérnedvestítő, tojásozó kefékbe kerül.
A lószőr erős, színe világostól sötétig változhat, kenyérnedvesítő és táblakefékbe, ecsetekbe is kerülhet.
A fibrisz erős növényi rost, de a takarítókefék anyagai között a puhábbak közé tartozik. Grilltisztító vagy szakajtótisztító kefék készülnek vele.
Az union növényi gyökér, erős merev anyag, kemencetisztításra, szakajtók kefélésére is használatos.
Rézszál tisztítókefékbe kerül, erős, merev, sűrűn szövött változatban.
Műanyag szállal a legkülönbözőbb kefék, ecsetek készülhetnek, jellemzően sűrű szövéssel.