Kések, körkések
Kés minden háztartásban van, kenyérvágásra, metszésre alkalmas is.
Ipari használatra érdemes nagy eszközellátó cégek (ThermoHauser, Paderno stb.) termékeit választani, vagy solingeni kést vásárolni, mert nem mindegy, hogy a nagyipari munkában milyen minőség van a segítségünkre.
A pékségi, cukrászati munkák sokszínűsége szerint a kés nagyon sokféle lehet: nyerstészta, vagy kész kenyér vágására, piskótákhoz, tortákhoz más-más fogazással, hosszal, éllel vagy lekerekítéssel, tehát konkrét igények alapján kell kést választani.
Cukrászatban a kések sokszor inkább kenőkések, spatulák. Torták, desszertek töltésére, kenésre, díszítésre használatosak.
Körkés egy vagy több pengével is készülhet, akár egyedi igény szerint - a párhuzamvágók konkrét méretre készülnek a vevők kérése alapján.
Kések
- Vető cakkos és sima pengével
- Kenyérvágó kés
- Thermo-Hauser, 18 cm, 21 cm
- Icel 26 cm,
- hegyes Thermo-Hauser, 25 cm, 26 cm, 31 cm, 36 cm
- KÉS tésztafeladáshoz - Solingen
- 13 cm
- 16 cm
- Bagett irdaló penge 2 élű
- Tésztavágó kés Thermo-Hauser, 18 cm-es
- Rétes vágó kés 25 cm
- Kakaóscsiga-vágó kés 31 cm
- Cukrászati kések
- hajlított, német, 31/25 cm és 26/21 cm
- egyenes, 21 cm, 31 cm, 36 cm
- sima él, 26 cm , 31 cm, 36 cm
- hullám él, 26 cm , 31 cm, 36 cm
- finom fogazású, 26 cm, 31 cm, 36 cm
- hajlított kenő 22 cm , 25 cm , 30 cm
- silikomart kenőkés
- egyenes, 11 cm
- hegyes, 8 cm
- hajlított
- egyenes kenőkés 15 cm , 22 cm , 26 cm , 36 cm
- hullám él, 30 cm és 36 cm(PADERNO)
Körkések
- Pizzavágó körkés 1 pengés, átm.: 10 cm vagy 7 cm
- Tésztaosztó körkés, Thermo-Hauser, 5 pengés és 7 pengés
- Párhuzamvágó
- Derelyevágó, átm.: 6 cm