Hőmérők, páratartalom mérők, időmérők
Sütőipari, cukrászati munkáknál fontos a hőmérséklet, páratartalom.
A tészta belső hőmérséklete, a kelesztésre használt helyiség hőmérséklete, páratartalma meghatározhatja a termék minőségét, ahogy a hűtő egyenletes hidege, vagy a sütő forrósága is fontos, és ezt jó ellenőrizni.
Időmérő segíthet a megfelelő sütési idő tartásában.
Nemrég beszereztünk egyéb háztartási hőmérőket, barométert, vízfokmérőt is, webshopunk kínálatában ezek is megtalálhatóak.
A maghőmérők egy anyag belsejébe beszúrható, belső hőmérsékletet mérő eszközök. Tészták, húsok, folyadékok, ételek elkészítésénél segíthet azok hőmérsékletének pontos mérése.
A sütőmérők magas hőfokot is jól bíró, magas tartományban mérő eszközök.
A hűtőhőmérők hideg tartományban mérnek, a hűtők, hűtőhelyiségek működését lehet ellenőrizni velük.
A páratartalom mérők egy adott hely (kül vagy beltér) páratartalmát mérik, ez főleg kenyérkészítésnél lehet meghatárózó jelentőségű.
Hőmérők és páratartalom mérők kombinálása együtt segít a munkában.
Az időmérők visszaszámlálók és stopperák lehetnek, a megfelelő pihentetési vagy sütőidők betartásában segítenek.