Parafa
AKCIÓS AJÁNLATUNK:
Kiskereskedelmi vásárlóink most nagykereskedelmi áron vásárolhatják meg ezeket a szakajtókat, és minden szakajtó mellé választható egy mindennapos praktikus konyhai eszköz, pl: habkártya, őzgerinc forma, bemetszőkés, konyharuha, ecset, kosárka forma stb.
A természetes parafa granulátumból készült szakajtók a kenyértészta kelesztésére szolgálnak. A kosár anyaga a kelesztés során a nedvesség egy részét felszívhatja és a tésztát melegen tartja, ennek köszönhetően a kenyérnek jobb szerkezetet és ropogósabb héjat biztosít. Ez az egyedülálló parafa anyagú szakajtó a korábban is elérhető nád, műanyag, fapép vagy rétegelt lemez szakajtók mellett igazi európából érkezett újdonság.
Több országban már nagy sikerrel használják, és ajánlják egymásnak a pékek a parafa szakajtókat.
Két felhasználói tapasztalat:
- ezek a szakajtók minden lisztezéssel, minden használattal egyre jobbá válnak. Olyanok mint a közmondás szerinti leves, amely öreg edényben készül a legfinomabban.
- hosszú, hűtőztetett, magas hidrójú tészta esetén szakajtókendő, kelesztőruha használata javasolt
Pultos kelesztéshez javasoljuk!
A natúr parafa granulátumból készült szakajtó szabadalmaztatott találmány, egy európai családi cég saját gyártmánya. Annak ellenére, hogy a kosarakon nincsenek látható lyukak vagy perforációk, a kelesztett tészta lélegzik, és a kelesztési folyamat hibátlanul végbemegy, mivel a parafagranulátumban apró rések vannak. A parafa természetes érdességének köszönhetően a liszt jól tapad a szakajtók belső falához, a tészta így nem ragad, és a kelesztés végén könnyen kifordítható.
A kosarak strapabíróak, sokszor moshatók, akár forró vízben is. A parafában természetes módon vannak tanninok, viszont a bomlásra hajlamos fehérjeanyagok hiányoznak, és ezeknek köszönhetően az anyag megőrzi a penészgombával szembeni ellenálló képességét, ami nagy előnyt jelent a többi szakajtó alapanyagához képest. A parafa szakajtók felülete és szerkezete nem teremt jó feltételeket a gombáknak és a penész megtelepedésének, ezáltal fokozottan ellenáll a pékségekben gyakran előforduló, nedvességből eredő biológiai korróziónak. A parafa szakajtók nagyon jó hőszigetelő tulajdonságokkal rendelkeznek, ami a tészta kelesztését jelentősen segíti.