Műanyag
A műanyag szakajtók jól tisztítható, praktikus és örök darabok. Érdemes megismerni és kiismerni őket, mert a tészta máshogy vislekedik műanyaggal érintkezve (esetleg hűtőzve, sok órán át) mint a természetes alapanyagokkal.
A műanyag szakajtó nem csupán egy műanyag tál: a rengeteg kialakított résen át, vagy az anyag recés kialakítása segítségével a tészta ebben is szellőzni tud.
Minőségellenőrzési rendszerek bevezetése esetén kifejezetten hasznos ezen szakajtók bevonása a termelésbe, egyszeri nagyobb beruházással hosszú időre megoldottá válik a szakajtókérdés. Nagyobb, ipari mennyiségben termelő sütödék szívesen váltanak erre az anyagtípusra, a használat során előny a strapabírás, a tisztíthatóság, a minőség, és a hosszú élettartam.
Anyaguk jellemzően PP (polypropylen)
Egy műanyag szakajtó:
- higiénikus
- élelmiszerbiztonsági belső jelöléssel ellátott
- mosogatható
- tartós
- rakásolva tárolható